• Καραολή Δημητρίου 114
  • (+30) 25510 25650
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Greek English Russian

Οι αναγραφόμενες τιμές ισχύουν μόνο για το ηλεκτρονικό κατάστημα και όχι για το φυσικό. Αγορές από το φυσικό κατάστημα επιβαρύνονται με 10%.

Trazeras Blog

Τι είναι και πως εφευρέθηκε η αδιάβροχη μεμβράνη Goere-Tex;

 

view2 top layer

 

Η αδιάβροχη και διαπνέουσα μεμβράνη Gore-Tex είναι το σήμα κατατεθέν της W. L. Gore and Associates. Εφευρέθηκε το 1969 και είναι σε θέση να αποκρούει το νερό σε υγρή μορφή, ενώ επιτρέπει στους υδρατμούς να περάσουν  και έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ελαφρύ, αδιάβροχο και αντιανεμικό ύφασμα για χρήση παντός καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, το πολυμερές πολυτετραφθοροαιθυλένιο ή PTFE, βρίσκεται στον πυρήνα των τεχνικών δυνατοτήτων Gore. Ήταν ο Bob Gore αυτός ο οποίος ανακάλυψε το PTFE (ePTFE), ένα εξαιρετικά ευέλικτο πολυμερές, το 1969. Τα χαρακτηριστικά του ePTFE το καθιστούν ιδιαίτερα πολύτιμο σε πολλά προϊόντα Gore και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε πολύ απαιτητικά περιβάλλοντα, όπως ιατρικά εμφυτεύματα στο ανθρώπινο σώμα, ρούχα που φοριούνται σε αποστολές στο  Mt. Έβερεστ, στα ηλεκτρονικά καλώδια μετάδοση σημάτων από τον Άρη.

Ο Bob Gore έχει λάβει παγκοσμίως τις ακόλουθες ευρεσιτεχνίες:

U.S. Patent 3,953,566, issued April 27, 1976, for a porous form of polytetrafluoroethylene with a micro-structure characterized by nodes interconnected by fibrils
    U.S. Patent 4,187,390, issued February 5, 1980
    U.S. Patent 4,194,041 on March 18, 1980 for a "waterproof laminate", together with Samuel Allen

Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του υλικού Gore-Tex είναι:

  1               2           view3 intPic             

1) Υψηλή αδιαβροχοποίηση         2) Πραγματικά αντιανεμικό                3) Αληθινή διαπνοή

 

Το υλικό GoreTex μέσα από το μικροσκόπιο:     view1 viewport default

Το υλικό GoreTex χρησιμοποιείται ευρέως σε ρούχα, άρβυλα, παπούτσια και σε διάφορες ιατρικές εφαρμογές οι οποίες έχουν σώσει χιλιάδες ζωές.

Στον τομέα του ρουχιμσού και της υπόδησης κομμάτια με μεμβράνη GoreTex είναι ευρέως γνωστά για την υψηλή ανθεκτικότητά τους και την αδιαβροχοποίησή τους, θα τα βρείτε όλα εδώ: www.trazeras.gr

Πηγή: www.gore.com

 

 

logo small Καραολή Δημητρίου 114, Αλεξανδρούπολη |+30 25510 25650 | info@trazeras.gr | copyright © 2017, www.trazeras.gr, All rights reserved.

    visa vbv mastercard secure acs