• Καραολή Δημητρίου 114
 • (+30) 25510 25650
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Greek English Russian

Trazeras Blog

Τι είναι η αδιάβροχη μεμβράνη Gore-Tex;

Τι είναι και πως εφευρέθηκε η αδιάβροχη μεμβράνη Goere-Tex;

 

view2 top layer

 

Η αδιάβροχη και διαπνέουσα μεμβράνη Gore-Tex είναι το σήμα κατατεθέν της W. L. Gore and Associates. Εφευρέθηκε το 1969 και είναι σε θέση να αποκρούει το νερό σε υγρή μορφή, ενώ επιτρέπει στους υδρατμούς να περάσουν  και έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ελαφρύ, αδιάβροχο και αντιανεμικό ύφασμα για χρήση παντός καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, το πολυμερές πολυτετραφθοροαιθυλένιο ή PTFE, βρίσκεται στον πυρήνα των τεχνικών δυνατοτήτων Gore. Ήταν ο Bob Gore αυτός ο οποίος ανακάλυψε το PTFE (ePTFE), ένα εξαιρετικά ευέλικτο πολυμερές, το 1969. Τα χαρακτηριστικά του ePTFE το καθιστούν ιδιαίτερα πολύτιμο σε πολλά προϊόντα Gore και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε πολύ απαιτητικά περιβάλλοντα, όπως ιατρικά εμφυτεύματα στο ανθρώπινο σώμα, ρούχα που φοριούνται σε αποστολές στο  Mt. Έβερεστ, στα ηλεκτρονικά καλώδια μετάδοση σημάτων από τον Άρη.

Ο Bob Gore έχει λάβει παγκοσμίως τις ακόλουθες ευρεσιτεχνίες:

U.S. Patent 3,953,566, issued April 27, 1976, for a porous form of polytetrafluoroethylene with a micro-structure characterized by nodes interconnected by fibrils
    U.S. Patent 4,187,390, issued February 5, 1980
    U.S. Patent 4,194,041 on March 18, 1980 for a "waterproof laminate", together with Samuel Allen

Τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του υλικού Gore-Tex είναι:

  1               2           view3 intPic             

1) Υψηλή αδιαβροχοποίηση         2) Πραγματικά αντιανεμικό                3) Αληθινή διαπνοή

 

Το υλικό GoreTex μέσα από το μικροσκόπιο:     view1 viewport default

Το υλικό GoreTex χρησιμοποιείται ευρέως σε ρούχα, άρβυλα, παπούτσια και σε διάφορες ιατρικές εφαρμογές οι οποίες έχουν σώσει χιλιάδες ζωές.

Στον τομέα του ρουχιμσού και της υπόδησης κομμάτια με μεμβράνη GoreTex είναι ευρέως γνωστά για την υψηλή ανθεκτικότητά τους και την αδιαβροχοποίησή τους, θα τα βρείτε όλα εδώ: www.trazeras.gr

Πηγή: www.gore.com

 

 

Αποτέλεσμα Κλήρωσης Καλοκαιρινού Διαγωνισμού 30/7/17

 

 

20258514 1415094028575757 5612976545732283441 n

Η νικήτρια του φετινού καλοκαιρινού διαγωνισμού έπειτα από LIVE κλήρωση που έγινε τη Κυριακή 30/7 στις 20:00, είναι η κυρία Δέσποινα Χαντινίδου!

Το μεγάλο δωρό;  Μια οικογενειακη σκηνή Vesta 5 + 5 ατόμων!

*Μπορείτε να δείτε το βίντεο της κλήρωσης το οποίο είναι ανηρτημένο στην σελίδα μας στο Facebook.*

Έκπτωση 5% στους Λιμενικούς

Είναι γνωστό πως τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που απαρτίζουν τα νησιά μας, τους τελευταίους μήνες καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για τη διάσωση, την περίθαλψη και την κάλυψη κάθε βοήθειας στους πρόσφυγες.

Δουλεύοντας καθημερινά πολλές ώρες, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο και τον θάνατο πολλών ανθρώπουν.

Αξίζουν την στήριξη όλων.

Το www.trazeras.gr από την πλευρά του, προσφέρει έκπτωση 5% στους Λιμενικούς σε κάθε παραγγελία με την επίδειξη της ταυτότητας προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Η έκπτωση ισχύει από 23/11 - 30/11. 

* Η επίδειξη του δελτίου ταυτότητας προσωπικού Λιμενικού Σώματος μπορέι να γίνει στέλνοντάς μας φωτογραφία στο e-mail  (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) *

Φτιάχνοντας ένα κιτ επιβίωσης!

Φτιάχνοντας ένα κιτ επιβίωσης

 emergency

Σχεδιασμός ενός κιτ επιβίωσης

Ο λεπτομερής σχεδιασμός ενός κιτ επιβίωσης είναι απαραίτητος σε πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Ο σωστός σχεδιασμός της αποστολής θα ενισχύσει τις πιθανότητες επιβίωσης αν προκύψει έκτακτη ανάγκη. Για παράδειγμα, αν η δουλειά σας δεν σας αφήνει πολλά περιθώρια κινήσεων και ο χώρος είναι μικρός τότε τοποθετείστε το σακίδιο σας σε τέτοιο σημείο ώστε να μην εμποδίζει την γρήγορη φυγή σας.

Σημαντική πτυχή του σχεδιασμού είναι και η προληπτική ιατρική. Η διασφάλιση ότι δεν έχετε οδοντικά προβλήματα και ότι οι εμβολιασμοί σας είναι ενημερωμένοι θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε πιθανά οδοντιατρικά ή άλλα προβλήματα. Το οδοντικό πρόβλημα σε μία κατάσταση επιβίωσης, θα μειώσει την ικανότητά σας να αντιμετωπίσετε άλλα προβλήματα.

Ακόμη και το μικρότερο κιτ επιβίωσης, αν προετοιμαστεί κατάλληλα είναι ανεκτίμητο, αν όταν έρχεστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα επιβίωσης. Έτσι λοιπόν ένα κιτ επιβίωσης είναι απαραίτητο σε κάθε περιβάλλον.

Το περιβάλλον είναι το κλειδί για τα είδη των αντικειμένων που θα χρειαστείτε στο κιτ επιβίωσής σας. Ένα κιτ επιβίωσης δεν πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο καθώς είναι κάτι που θα το κουβαλάτε πάνω στο σώμα σας για ώρες. Για παράδειγμα, χάρτης και πυξίδα πρέπει πάντα να είναι πάνω σας. Τοποθετήστε τα ογκώδη αντικείμενα στο σακίδιό σας.

Επιλέξτε τα στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για περισσότερο από ένα σκοπό. Αν έχετε δύο στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, διαλέξτε αυτό που θα χρησιμοποιήσετε και σε μία άλλη λειτουργία.

Το κιτ επιβίωσης δεν χρειάζεται να είναι περίτεχνο. Χρειάζεται να είναι λειτουργικό με στοιχεία που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σας. Η θήκη του κιτ πρέπει να είναι ανθεκτική και ικανή να προσκολληθεί πάνω στο σώμα σας.

Έτοιμα κιτ επιβίωσης μπορείτε να βρείτε εδώ: http://trazeras.gr/epixeirisiaka-parelkomena/farmakeio/%CE%BA%CE%B9%CF%84-%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%BD

Στο κιτ επιβίωσης θα πρέπει να έχετε:

 • Στοιχεία πρώτων βοηθειών
 • Είδη τροφίμων
 • Ταμπλέτες καθαρισμούς νερού
 • Στοιχεία για εκκίνηση φωτιάς
 • Αντικείμενα για σήμανση SOS
 • Στοιχεία καταφυγίου

 Παραδείγματα απαραίτητων αντικειμένων:

 • Σύρμα
 • Αναπτήρας, αδιάβροχα σπίρτα

www.trazeras.gr 160

 • Καθρέφτης σημάτων
 • Πυξίδα
 • Αγκίστρια και πετονιά
 • Κερί
 • Φακός χειρός
 • Βελόνα
 • Μαχαίρι
 • Ταμπλέτες καθαρισμού νερού
 • Δισκία κατά της διάρροιας
 • Ηλιακή κουβέρτα
 • Χειρουργικές λεπίδες

Απαραίτητα αντικείμενα για το κιτ επιβίωσης μπορείτε να βρείτε εδώ: http://trazeras.gr/epixeirisiaka-parelkomena/survivor

Το War ZONE 2015 ολοκληρωθηκε!!!

rethimno airsoft2015

Το War ZONE 2015 ολοκληρωθηκε!!! Συμμετέχοντες από ολη την Ελλάδα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους σε ένα απαιτητικό σενάριο το οποίο εξελίχθηκε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες!

Σε αυτό το διήμερο παιχνίδι airsoft δοκιμάστηκαν επιτυχώς νέες τακτικές, ρόλοι και όπλα. Οι παρατάξεις είχαν στην διάθεση τους σταθέρο διοικητικό επιτελείο και μια βασική ιεραρχία. Διέθεταν βαρέα όπλα όπως όλμους και πυράλους εδάφους-εδάφους, αντιαρματικά όπλα και δυνατότητα υποστήριξης των επιχειρήσεων τους από μονάδες μηχανοκίνητου πεζικού.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε η δυνατότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν επιχειρήσεις στα μετώπισθεν του εχθρού με την βοήθεια αεραποβατικών μονάδων.

Υπήρξε κατά την εγγραφή μια βασική κατανομή και φιλτράρισμα των παικτών ανάλογα τις ικανότητες, τον τρόπο του παιχνιδιού τους και τις απαιτήσεις τους με αποτέλεσμα την δημιουργία ομοιογενών μονάδων εντός κάθε παράταξης.

Η διοργάνωση War ZONE 2015 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τόσο από πλευράς συμμετεχόντων όσο και των διοργανωτών η χαρά και ευχαρίστηση της επιτυχίας ήταν κοινό αίσθημα. Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό το event.
• Airsoft Warfare Community
• Heraklion Airsoft Community
• Sitia Airsoft Team
• Task Force 141 Sitia
• Chania Airsoft Community
• Ghost Legion Iraklion Airsoft

Και ιδιέτέρως την (Κοινότητα αεροσφαίρισης Ρεθύμνου) Rethimno Airsoft!!!

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.trazeras.gr στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό, αθλητικούς συλλόγους και θεσμούς, με στόχο την ανάδειξη της συμμετοχής και του αγωνιστικού πνεύματος.

To trazeras.gr υποστηρικτής του War ZONE 2015

rethimnoairsoft 2015

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.trazeras.gr είναι υποστηρικτής του Airsoft Game, War ZONE 2015 του οποίου διοργανωτής είναι η κοινότητα αεροσφαίρισης Ρεθύμνου (Rethimno Airsoft). Η συναντηση airsoft, War ZONE 2015, είναι ένα διημερης διαρκειας παιχνιδι airsoft και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 - Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Στηρίζουμε ενεργά έναν αξιόλογο αθλητικό σύλλογο, στην προσπάθειά του να διατηρήσει και να διαδόσει ένα διαφορετικό και εναλλακτικό άθλημα στη ακριτική πόλη του Ρεθύμνου.

Το Airsoft προσομοιώνει μια αληθινή μάχη, ένα hobby στο οποίο οι αντίπαλοι πρέπει να «εξολοθρεύσουν» ο ένας τον άλλο χρησιμοποιώντας Airsoft όπλα, τα οποία λειτουργούν με μπαταρία ή ελατήριο, και εκτοξεύουν μικρά πλαστικά σφαιρίδια μεγέθους 6mm.

Εδώ θα βρείτε τα πάντα για το Airsoft

Πως να χρησιμοποιήσετε έναν καθρέφτη σημάτων

  Πως να χρησιμοποιήσετε σωστά έναν καθρέφτη σημάτων.

sos

 

Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ένας χειρούργος βρισκόταν στα μέσα μιας εκδρομής rafting διάρκειας δύο εβδομάδων στον ποταμό Κολοράντο στο Grand Canyon στην Αριζόνα, όταν χτύπησε η καταστροφή. Ο ίδιος και άλλοι δύο άνδρες, ήταν στην όχθη έτοιμοι να πάρουν την 5,4 μέτρων σχεδία τους όταν ήρθε ένα κύμα και όλα γέμισαν νερό.

Το σκοινί τυλίχτηκε στο πόδι του γιατρού και τον έσυρε για ώρα στο ορμητικό νερό και τα βράχια. Ευτυχώς ο 24χρονος γιατρός έσπευσε και έκοψε την τελευταία στιγμή το σκοινί. Αλλά το θύμα το άφησε με ένα σπασμένο γόνατο και εξαρθρωμένο ισχίο στη λεκάνη. Ήταν σε κακή κατάσταση. Έπρεπε να βγούνε από εκεί αλλά δεν υπήρχε τρόπος να καλέσουν σε βοήθεια.

Ευτυχώς, το ένα μέλος της αποστολής ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Πήρε έναν καθρέφτη σημάτων και τον κράτησε ώστε να αντανακλά το φως του ηλίου. Χρησιμοποιώντας κώδικα MORSE έστειλε σήμα SOS. Oι πιλότοι του αεροσκάφους που πετούσε στα 35.000 πόδια πάνω από το κεφάλι τους είδαν τα σήματα και κατάλαβαν ότι κάποιος χρειαζόταν βοήθεια. Εξέπεμψαν σήμα για βοήθεια και σύντομα ένα ελικόπτερο διάσωσης έφτασε για να τους πάρει. (ΠΗΓΗ: Associated Press)

Αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση που ένας καθρέφτης σημάτων έσωσε ζωές. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, υπήρξαν πολλοί άνθρωποι σε δεινή κατάσταση στη θάλασσα και στην έρημο των οποίων οι ζωές έχουν σωθεί από αυτή τη συσκευή.

Μία συσκευή που χωράει πολύ εύκολα στο σακίδιο ακόμη και σε μια μικρή τσέπη. Έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει σήματα σε απόσταση 160 χιλιομέτρων. 

Ίσως ο καθρέφτης σημάτων να θεωρείται από πολλούς ως η πιο υποτιμημένη συσκευή διάσωσης. Όμως προκειμένου να λειτουργήσει σωστά ένας καθρέφτης σημάτων θα πρέπει να ξέρετε πως να τον κάνετε να λειτουργήσει σωστά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιώντας τον καθρέφτη

Εάν δεν μπορείτε να δείτε κανέναν στον ορίζοντα ή κάποιο σκάφος αν είστε στη θάλασσα, τότε σαρώστε το ορίζοντα με τον καθρέφτη με την ελπίδα ότι θα δείτε κάποιο σκάφος ή κάποια ομάδα διάσωσης. Μόλις το κάνετε θα πρέπει το ανακλώμενο φως να στοχεύει αυτούς και στη συνέχεια να στείλετε μήνυμα ότι χρειάζεστε βοήθεια.

Tips:

1. Χρησιμοποιείστε τον καθρέφτη πρώτα ώστε να αντανακλά το φως του ηλίου σε μια κοντινή επιφάνεια όπως το χέρι σας.

2. Σιγά σιγά φέρτε τον καθρέφτη πάνω στο μάτι σας, αφού βεβαιωθείτε ότι η ανακλαστική επιφάνεια δεν επισκιάζετε από γείσο καπέλου κ.α.

3. Γείρετε τον καθρέφτη ψηλά προς τον ήλιο (όχι απευθείας σε αυτόν, όμως) μέχρι να δείτε το μικρό σφαιρίδιο φωτός.

4. Μόλις δείτε το σφαιρίδιο φωτός, μετακινείστε τον προς τον επιδιωκόμενο στόχο

5. Κρατήστε το κορδόνι του φωτός κατά την άποψη καθώς το κάνετε αυτό.

(ΠΗΓΗ: Πολεμική Αεροπορία ΗΠΑ) 

Απλά αναβοσβήστε τον καθρέφτη προς τον στόχο σας και στη συνέχεια καλύψτε τον. Κάντε το τρεις φορές διαδοχικά. Αυτό είναι το διεθνές σήμα κινδύνου το οποίο κάθε διασώστης θα πρέπει να αναγνωρίσει.

O καθρέφτης σημάτων δεν αποτελεί ακριβό προϊόν και πρέπει να βρίσκεται απαραίτητα σε κάθε κιτ επιβίωσης. 

Καθρέφτη σημάτων μπορείτε να δείτε εδώ:

http://trazeras.gr/8152/132/epixeirisiaka-parelkomena/survivor/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-s-o-s-%CF%84%CE%B7%CF%82-mil-tec-detail